Cutia cu gânduri verzi

Biblioteca Vie îți aduce cărțile cu titlurile ”Imigrant”, “Fost consumator droguri”, “Artist stradal”, “Femeie pilot”

Scrie un comentariu

Uneori îmi fac lunea programul de activităţi pe toată săptămâna, aşa că te anunţ din timp că se întâmplă ceva foarte frumos în weekend, mai exact între 9 și 11 mai. Oameni cu diverse experienţe se pun pe tavă în faţa ta, se lasă întrebaţi şi descusuţi, iar ăsta-i mare lucru. Nu ştiu unde te poţi duce să găseşti atâţia oameni deschişi la un loc.

Vorbesc aici despre Biblioteca Vie, un concept care mie îmi place foarte mult şi despre care am scris şi în postul anterior. Ca să n-o fac pe interesanta şi să te trimit acolo să citeşti, îţi zic şi aici care-i treaba.

biblioteca_vie

Te duci tu, ca un om curios de alte exemplare din specia ta, la club Fabrica. Te aşezi la masă, primeşti un catalog şi-ţi arunci un ochi. Ai câteva titluri, ”Imigrant”, “Fost consumator droguri”, “Artist stradal”, “Femeie pilot” etc. însoţite de o scurtă descriere şi de o poză. Vezi şi tu care-ţi pare interesant, îţi alegi cartea şi în faţa ta se va aşeza un om care-ţi va povesti câte în lună şi în stele, cu referire la titlul pe care şi l-a dat.

Mie mi se pare extraordinar că mai există persoane care să promoveze respectul pentru drepturile omului şi demnitatea umană, să atragă atenţia asupra diversităţii în toate formele ei, să stimuleze dialogul între oameni. Avem nevoie de socializare în viaţa reală, nu pe Facebook. Asta fac voluntarii de la A.R.T. Fusion prin Biblioteca Vie. Nu vor bani în schimb, nu vor nimic. Doar să te duci, să fii curios şi deschis să asculţi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s