Cutia cu gânduri verzi

incubator107 se mută pentru o lună în Vama Veche, cu tot cu ateliere

Scrie un comentariu

_DSC1081

Proiectul incubator107 se mută pentru o lună în Vama Veche. Echipa vrea să ducă o iurtă și ateliere de gastronomie, jonglerie, telepatie, dans scoțian și coregrafii de grup, teatru labirint, improvizație, masaj, cosițe de Cosânzeană, olărit și multe altele la malul mării.

„Vama Veche a ajuns un loc murdar, aglomerat, zgomotos și nesigur. Cândva era un loc liniștit, ocrotit, în care oameni ai culturii schimbau idei de-a lungul serilor interminabile de discuții în jurul focului, improvizații muzicale și poezie. Era un loc atemporal și liber, așa ne-au povestit părinții noștri”, a afirmat Ștefana Popa, fondatoarea proiectului Incubator 107.

incubator107 este un proiect în care oricine poate învăța pe oricine orice, este viața de după birou”, a explicat Ștefana.

După doi ani, timp în care incubator107 a încurajat comunitățile din România să-și descopere pasiunile și să-și urmeze vocația, proiectul se mută pentru o lună în Vama Veche.

Iurta călătoare”, cortul de șapte metri diametru construit de voluntarii de la incubator107, va găzdui săptămânal, de joi până duminică, între 11 iulie și 11 august, ateliere pentru toate vârstele.

Printre atelierele oferite de meșterii din București, Oradea, Timișoara, Iași sau Brașov, adunați în Vama Veche, dacă strâng bani, se numără zmeie, baloane uriașe de săpun, gastronomie, tatuaje temporare cu Henna, jonglerie, telepatie, dans scoțian și coregrafii de grup, teoria iubirii, pictat pe tricouri, origami, upcycled jewerly, teatru labirint, improvizație, masaj, tarot, vindecare emoțională, gimnastică energetică, chiromanție, acrobație, cosițe de Cosânzeană, animație socio-educativă, reflexoterapie și olărit.

În fiecare sâmbătă va avea loc o nocturnă cu teasere ale atelierelor invitate și câte un concert cu Toulouse Lautrec, Adrian Naidin, We Singing Colors și Petra Acker.

Pentru transportul iurtei, al muzicienilor și al echipelor de meșteri din București, Iași, Brașov, Timișoara și Oradea până în Vama Veche, dar și pentru cazarea artiștilor, incubator107 are nevoie de 2.400 de euro. Cu acești bani, vor ajunge în Vamă o iurtă, 65 de meșteri, cinci trupe, trei coordonatori, cinci voluntari și un fotograf.

Primul eveniment prin care incubator107 încearcă să strângă suma necesară se numește Parasolar și are loc sâmbătă, 29 iunie. Cei care vor fi prezenți vor învăța să facă ghirlande florale și să înalțe zmeie, vor mânca înghețată și vor degusta vinuri, iar la final trupa We Singing Colors va susține un concert. Donația sugerată este de 30 de lei.

Oricine vrea să doneze, o poate face prin intermediul platformei potsieu.ro, prin care poate să susțină transportul unei echipe de meșteri dintr-un anumit oraș: București, Oradea, Timișoara, Iași sau Brașov.

În funcție de donație, puteți primi cadou invitații la ateliere și nocturne în Vama Veche, ateliere one-one-one în ce oraș doriți, obiecte făurite de meșteri sau chiar un loc în mașină și trei nopți petrecute cu voluntarii incubator107 în iurtă.

O altă formă prin care puteți dona pentru iurta din Vama Veche este prin intermediul Swimathon București, un eveniment de atragere de fonduri pentru proiecte și cauze locale. Cinci membri ai incubator107 vor înota pentru banii primiți: Ștefana Popa, Alis Anagnostakis, Oana Zaharia, Andu Pruteanu și Ioana Grigore.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s